Skip to: site menu | section menu | main content

 

Currently viewing:

 

Inici

El centre IRTA acull un curs de cuina d’al·lèrgies i intoleràncies alimentaries

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Ambient ha organitzat un curs de cuina per a necessitats especials que es durà a terme en tres sessions a l’Escola Agrària de Monells. L’objectiu del curs és aportar eines i coneixements que permetin treballar a l’obrador del carnisser productes per persones amb necessitats especials. A més, també es pretén conèixer millor la nova legislació pel que fa a l’elaboració de productes per persones amb al·lèrgies i/o intoleràncies alimentaries.

El cuiner responsable de realitzar aquest curs és Cesc Fernández Pou, propietari i xef de l’empresa de plats preparats Cuina Artesana de Girona. La primera sessió serà el proper dilluns 16 de març i tractarà l’elaboració de productes sense gluten (tipus, components, riscos pel consumidor, etc). La segona sessió serà el proper 13 d’abril, quan es tractaran les intoleràncies a la lactosa i a l’ou. La tercera sessió, que serà el 4 de maig, serà el torn de l’elaboració de productes sense al·lèrgens. Totes les sessions seran pràctiques i s’elaboraran una quinzena de plats per dia.

Els plats que es prepararan a la primera sessió seran: albergínia farcida de carn, mussaka, pasta fresca amb salsa d’espinacs, cuscús integral amb verdures i algues, hamburguesa vegetal de soja i farina, hamburguesa de tofu i verdura, pastís de botifarra negra, botifarra esparracada, creps farcides de verdura, beixamel de cobertura, enreixat d’arròs, hamburguesa de cigrons i polenta, hamburguesa d’arròs i llenties, crema d’arròs integral, pastís de polenta, massa de creps, pasta fresca amb tomata i olives negres, brunoise d’algues i nituke de verdura.

Sis de cada 100 catalans tenen alguna al·lèrgia o intolerància alimentària. Entre les al·lèrgies, n’hi ha de molt variades: al gluten, a la lactosa, a l’ou, a la fruita seca, al marisc, etc. En aquest sentit cada vegada hi ha més gent que necessita productes alimentaris específics que només pot trobar en botigues especialitzades. A més, aquestes persones es troben amb moltes dificultats alhora de comprar els seus aliments, no només per l’elevat preu que tenen, sinó també pel desconeixement que encara generen aquests tipus de patologies. El curs pretén que els assistents puguin oferir als seus establiments productes alternatius als que elaboren normalment i que puguin ser consumits sense perill per aquest tipus de clients, a més que també puguin informar dels productes al·lèrgens que utilitzen. També es pretén que els alumnes obtinguin així una nova visió de mercat o oportunitat de negoci, millorant la qualitat de les seves empreses i complint a la vegada amb la llei de seguretat alimentària vigent.

triptic

Nota legal