Skip to: site menu | section menu | main content

 

Currently viewing:

 

Inici

Cuina Artesana destinarà els beneficis del Petit Xef Solidari a AFNE

L’Aula Gastronòmica del Mercat del Lleó va acollir un curs de Petit Xef Solidari que va impartir el xef i propietari de l’empresa de plats per emportar Cuina Artesana, Cesc Fernández.


A la primera sessió del curs, que va tenir lloc el dissabte 10 d’abril, els nens i nenes van aprendre a fer creps de verdures amb salsa de tomata. El cuiner va ensenyar als alumnes com s’elabora la pasta de la crep i la salsa de tomata. A continuació es va fer una barreja de diferents verdures tallades ben petites i es van farcir les creps.
La segona sessió del curs va ser el dissabte 17 d’abril, on els nens i nenes van preparar lioneses de verdures. El taller, que portava per nom Divertim-nos amb les verdures i que estava adreçat a nens i nenes entre 5 i 12 anys, destinarà els beneficis a AFNE (Associació de Famílies de Nens i Nenes d’Etiòpia).
El curs va introduir els nens a un món que sovint no els agrada gens: el món de les verdures. Els tallers tenien com a objectiu donar a conèixer la riquesa d’aquests productes de la nostra terra tot divertint els participants amb la varietat de gustos i colors.
Cesc Fernández té un llarg currículum com a professional de la restauració, a més d’haver estat professor en diversos centres com l’Aula de Cuina de l’Alt Empordà o l’Escola Universitària d’Hostaleria i Turisme de Sant Pol de Mar. Des del passat mes de desembre és el xef i propietari Cuina Artesana, empresa de cuinats per emportar situat a la plaça Sant Pere 11 de Girona, al peu de la pujada de Montjuïc.
AFNE és l’Associació de Famílies de Nens i Nenes d’Etiòpia. Va ser fundada el setembre del 2009 per part d’un grup de famílies adoptants en aquest país África. L’associació col•labora amb les administracions de la ciutat de Kombolcha en l’assoliment d’un cert nivell de benestar per a la població infantil mancada d’un entorn familiar. A Kombolcha, l’AFNE té en funcionament un centre per a infants desemparats i infants amb discapacitats auditives, que va obrir les portes el setembre de 2008.

Nota legal